Manager Room Division

Waar werk je?

Als Manager Room Division ben je werkzaam in een hotel. Je bent meestal op de werkvloer te vinden. Dit kan in de receptie zijn, in de linnenkamer, het wellness centre en noem maar op. Daarnaast leid je vergaderingen (of woont ze bij) in de speciale vergaderruimtes en werk je in je eigen kantoor.

Wat doe je?

Een Manager Room Division is verantwoordelijk voor diverse afdelingen van het hotel. Je kunt hierbij denken aan: de receptie, de huishoudelijke en de technische dienst. Je hebt de dagelijkse leiding over deze afdelingen, waarbij je samenwerkt met de betreffende afdelingschefs. Het is jouw taak dat deze afdelingen goed functioneren en goed met elkaar samenwerken. Je voert het beleid van de directie uit, maar het is ook de bedoeling dat je zelf met innovatieve ideen en plannen komt. Voorbeelden van onderdelen waar jij verantwoordelijk voor bent zijn: in- en verkoop, personeelsbeleid, budgetbeheer, klachtenafhandeling, marketing en toekomstplannen ontwikkelen.

Wat moet je kunnen?

De positie van Manager Room Division is n van de belangrijkste posities in een hotel. De functie omvat namelijk een groot deel van de activiteiten van het hele hotel. Je moet over sterke leidinggevende capaciteiten beschikken om in deze positie goed te kunnen functioneren. Uitstekende organisatorische vaardigheden zijn ook belangrijk voor de persoon die deze functie bekleedt. Het hebben van een goede interpersoonlijke vaardigheden, zoals mondelinge en schriftelijke communicatie en een representatief voorkomen staan centraal. Daarnaast moet je initiatief durven en kunnen nemen en maximale inzet tonen, omdat je een voorbeeldfunctie hebt voor zowel de gasten als het personeel.

Verwante beroepen

  • Hotelmanager