Partymanager

Waar werk je?

Als Partymanager werk je als zelfstandige, of je bent in dienst bij een evenementenbureau. Je werkzaamheden vinden zowel op kantoor plaats, als op de locatie plaats waar het feest of evenement gehouden wordt. Je moet er rekening mee houden dat je geen reguliere werktijden hebt.

Wat doe je?

De Partymanager houdt zich bezig met het organiseren van feesten, partijen en soortgelijke evenementen. Je bent verantwoordelijk voor zowel de voorbereiding, het verloop, als de uitvoering van het feest of evenement. Een Partymanager zorgt ervoor dat alles soepeltjes verloopt en het evenement een succes wordt. Als Partymanager zijn er diverse taken die onder jouw functie vallen. Je moet bijvoorbeeld zorgen voor voldoende parkeerplaatsen en slaapgelegenheid. Ook horeca en de beveiliging heb je onder jouw hoede. Daarbij moet je natuurlijk een geschikte locatie weten te vinden en zorgen voor de juiste aankleding. Dit kun je uiteraard nooit allemaal alleen af en daarom werk je in een team, zeker bij grote feesten en evenementen.

Wat moet je kunnen?

Je moet goed op de hoogte zijn van alles wat bij het werk van Partmanagger komt kijken. Het werk van een Partymanager is dan ook uitdagend en bijzonder gevarieerd. Je moet goed kunnen plannen en organiseren. Daarbij werk je veel met een deadlines, dus je moet ook stressbestendig zijn en goed onder druk kunnen werken. Als Partymanager moet je ook over leidinggevende capaciteiten bezitten, omdat je een heel team van mensen aanstuurt en begeleidt. Verder heb je veel met verschillende mensen te maken, dus je beschikt ook over goede communicatieve vaardigheden. Ook ben je ambitieus en weet je door jouw creativiteit originele dingen te bedenken.

Verwante beroepen

  • Food and beverage manager