Drukker

Waar werk je?

Als Drukker ben je niet beperkt tot een drukkerij, maar kun je aan de slag bij diverse grafimediabedrijven. Je werkt zowel zelfstandig als in een team.

Wat doe je?

Een Drukker is betrokken bij het bedrukken van textiel, behang, verpakkingen of het wat traditionelere drukken van kranten, brochures en tijdschriften. Je weet precies welke drukvorm je moet toepassen in elke situatie. Het drukproces zelf is verdeeld in drie fasen: de voorbereiding of prepress, het drukken of printen zelf en de nabewerking. Deze zijn vaak aan elkaar gekoppeld en in elk van de fases komt jouw expertise goed van pas.

Wat moet je kunnen?

Een professionele Drukker heeft specifieke kennis van de verschillende druktechnieken, machines en mogelijkheden. Vaak heb je een specialisatie, zoals flexo-, diep-, offset- of zeefdruk. Als je een fout maakt, staat dit letterlijk zwart op wit. Nauwkeurig werken en oplossingsgerichtheid zijn daarom onmisbaar. Je werkt als Drukker grotendeels zelfstandig. Je bent daarom in staat zelf beslissingen te nemen. Daarnaast ben je kritisch en kwaliteitsbewust.

Een baan met een tastbaar product als eindresultaat, dat is wat je kunt verwachten als Drukker. Iets voor jou?