Allround Metselaar Nieuwe Metseltechnieken

Waar werk je?

Het beroep van Allround Metselaar Nieuwe Metseltechnieken (ook wel metselaar nieuwbouw) wordt uitgeoefend bij een bouwbedrijf, aannemersbedrijf of metselbedrijf. Heb je al wat meer ervaring, dan kun je je eigen aannemersbedrijf starten. Je werkt op de bouwplaats van de opdrachtgever. Deze bevindt zich vaak buiten; je moet je dus niet tegen laten houden door weersomstandigheden.

Wat doe je?

Als Allround Metselaar Nieuwe Metseltechnieken is het belangrijk dat je eerst een goed beeld hebt van het project waaraan je gaat werken. In overleg met opdrachtgever en jouw leidinggevende bekijk je op de bouwplaats wat er moet gebeuren. Je maakt daarna een plan van aanpak waarmee je aan de slag gaat. Werkvoorbereiding, controle van het stelwerk, het op maat maken en het verwerken van de stenen met behulp van nieuwe technieken vormen je overige werkzaamheden als Allround Metselaar Nieuwe Metseltechnieken.

Wat moet je kunnen?

De ideale Allround Metselaar Nieuwe Metseltechnieken heeft bouwtechnisch inzicht. Op de bouwplaats gelden veiligheidsvoorschriften; je volgt deze nauwkeurig op. Je werkt snel maar zorgvuldig. Omdat je soms zelfstandig en soms in teamverband werkt, weet jij in beide situaties het beste uit jezelf te halen. Je ziet wat er moet gebeuren en bent indien nodig ook in staat om taken te delegeren. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen je vakgebied. Kom je problemen tegen, dan los je die op.

Werken met je handen in de frisse buitenlucht? Het beroep Allround Metselaar Nieuwe Metseltechnieken zou je kunnen interesseren!