Chemisch-Fysisch Analist

Waar werk je?

Een Chemisch-Fysisch Analist komt te werken bij een bedrijf binnen de laboratoriumtechniek. Wat voor bedrijf dat is, verschilt. Je vindt dit soort bedrijven in de levensmiddelen- of metaalindustrie, maar ook bij keuringsdiensten en cosmeticabedrijven.

Wat doe je?

De Chemisch-Fysisch Analist houdt zich onder andere bezig met productcontrole. Je onderzoekt met behulp van geavanceerde apparatuur of de stoffen in een product van goede kwaliteit zijn en checkt de aanwezigheid van schadelijke stoffen of ziekteverwekkende bacteriŽn. Na dit onderzoek verwerk je de resultaten tot een advies om het product te verbeteren. Een andere mogelijke taak voor een Chemisch-Fysisch Analist kan het ontwikkelen van een nieuwe stof zijn.

Wat moet je kunnen?

De werkzaamheden van een Chemisch-Fysisch Analist bestaan uit onderzoeken, analyseren, signaleren en rapporteren. Dat moet je dus in de vingers hebben. Bovendien moet je kennis hebben over je vakgebied, inclusief de nieuwe ontwikkelingen. Je kunt daar snel op inspelen. Je sociale vaardigheden zijn prima, wat je goed van pas komt in het contact met collega's en klanten. Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig optimaal presteren. Jouw werk is altijd met grote precisie uitgevoerd.

Ben je een geboren onderzoeker, dan zou de functie van Chemisch-Fysisch Analist iets voor je kunnen zijn!

Verwante beroepen

  • Microbiologisch analist
  • Analist klinische chemie
  • Biotechnologisch analist
  • Microbiologisch analist