Vestigingsmanager Groothandel

Waar werk je?

Een vestigingsmanager groothandel is werkzaam bij een groothandel. Voorbeelden van de bekendere groothandels zijn Makro, Hanos en Sligro. Producten worden meeste tijd elders vervaardigd. Een groothandel fungeert dus als verzamelpunt van producten om door te verkopen. Je verricht de werkzaamheden meeste tijd op kantoor. Omdat het belangrijk is dat je als manager binding houdt met uitvoerende werknemers van de werkvloer, ben je daar ook met regelmaat te vinden.

Wat doe je?

Als vestigingsmanager groothandel heb je een leidinggevende functie en regel je de meest voorkomende zaken binnen het bedrijf. Je zorgt ervoor dat alle processen goed doorlopen. Bij hiaten ben jij, als vestigingsmanager, de aangewezen persoon om in te grijpen.
Omdat een groothandel op de commercie gericht is, houdt een vestigingsmanager groothandel zich bezig met het financiŽle plaatje. Je coŲrdineert en stuurt bij daar waar nodig. Je streeft naar een zo groot mogelijke omzet evenals een goede werksfeer.
Ook ben je een centrale figuur waardoor je op frequente basis de meest uiteenlopende contacten hebt bijvoorbeeld met klanten, zakelijke partners, directie etc.

Wat moet je kunnen?

Met het brede takenpakket en de vele verantwoordelijkheden moet je als vestigingsmanager groothandel kunnen delegeren. Je hebt een positieve uitstraling en weet hoe je in moet spelen op de diverse belangen binnen het bedrijf. Je weet van aanpakken, bent assertief en slagvaardig. Tevens heb je te allen tijde een vooruitziende blik.