Assistent Groene Detailhandel

Waar werk je?

Het werkterrein van een assistent groene detailhandel kan variëren van de detailhandel tot groothandel. Tuincentra, groot of klein, behoren tot de bekende detaillisten waar je aan de slag kunt als assistent groene detailhandel, evenals op de markt.

Wat doe je?

Een assistent groene detailhandel voert de meest voorkomende taken uit op gebied van groene producten zoals bloemen en planten. Je kunt hierbij denken aan de verkoop en presentatie van artikelen maar ook het verzorgen van (levende)producten. Voorraadbeheer en contacten onderhouden met leveranciers maken dagelijks deel uit van je werkzaamheden.
De consument voorzien van de juiste informatie over producten, wat kan helpen bij de verkoop, behoort ook tot één van de kerntaken van de assistent groene detailhandel.
Je bent niet alleen verantwoordelijk voor het direct afleveren van het product bij de klant. Aangezien je vaak met levende producten werkt, dien je ook protocollen na te leven conform bepaalde wet en regelgeving.

Wat moet je kunnen?

In de eerste plaats moet je als assistent groene detailhandel graag werken met bloemen, planten en mensen en beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Teven moet je je kunnen inleven in de klant, zo ook de doelgroep. Daarnaast ben je in staat onder stressvolle omstandigheden te kunnen functioneren omdat je ook te maken hebt met de invloeden van seizoenen. Een flexibele werkhouding is dan ook zeer wenselijk.