Specialist Natuur en Vormgeving

Waar werk je?

Tot het algemeen bekende werkterrein van de specialist natuur en vormgeving behoren meestal de tuincentra en woonwarenhuizen. De specialist natuur en vormgeving werkt ook vaak op locatie (bijvoorbeeld beursgebouw, kantorencomplex, grote winkelvoorziening, woonboulevard etc.) voor bedrijven die voorzieningen regelen om ruimtes te complementeren met materialen die dichtbij de natuur staan.

Wat doe je?

De naam van het beroep zegt al veel! Je houdt je bezig met een grote verscheidenheid aan materialen die door de natuur worden gevormd en aangeleverd. Als specialist Natuur en Vormgeving streef je ernaar dat materialen in de juiste context worden geplaatst.
Afhankelijk van je functieniveau ben je binnen jouw specialisatie breed inzetbaar. Je kunt denken aan het bedenken van concepten/optimalisatie van ontwerpschetsen (handmatig of digitaal), inkopen van benodigde materialen, organisatie van logistiek en transport, plannen van de uit te voeren werkzaamheden, realisatie en implementatie van ontwerp in praktisch opzicht.
Je werkt zelfstandig of in een team. Het beroep biedt perspectief om als zelfstandig ondernemer aan de slag te kunnen waarbij het je niet mag ontbreken aan verkooptalent.

Wat moet je kunnen?

Als gepassioneerde beroepsbeoefenaar ben je in staat onder stressvolle omstandigheden te kunnen functioneren en vormen deadlines geen probleem. Je moet kunnen denken in concepten en anticiperen op trends. Je dient praktisch ingesteld te zijn. Creativiteit behoort tot de tweede natuur van de specialist Natuur en Vormgeving en je durft een stempel te drukken je product.