Dierenartsassistent Paraveterinair

Waar werk je?

Als dierenartsassistent paraveterinair werk je na je opleiding dierenassistent paraveterinair bijvoorbeeld bij een dierenartsenpraktijk. Je krijgt daar te maken met diergeneeskunde voor verschillende soorten dieren zoals koeien, varkens en paarden. Maar ook gezelschapsdieren zoals honden, katten, cavia’s en konijnen komen in de praktijk waar je als dierenassistent paraveterinair werkt. Je kunt ook aan de slag bij een kliniek voor bijzondere dieren.

Wat doe je?

Als dierenartsassistent paraveterinair heb je allerlei taken. Net als bij de huisarts, worden ook bij een dierenartspraktijk spreekuren gehouden. Jij bent als dierenartsassistent paraveterinair der rechterhand van de dierenarts. Net als een ‘gewone’ dierenartsassistent ben jij ook vaak bezig met receptiewerkzaamheden. Bij operaties verleen je assistentie aan de dierenarts en na de operatie verzorg je de opgenomen dieren. Bij het werk als dierenartsassistent paraveterinair ben je ook in het laboratorium aan de slag en maak je röntgenfoto’s. Je hebt tijdens je werk ook te maken met de eigenaren en vaak bezorgde baasjes van de dieren.

Wat moet je kunnen?

Het spreekt voor zich dat je als dierenartsassistent paraveterinair een voorliefde hebt voor dieren en ervan houdt om met dieren om te gaan. Een klantvriendelijke instelling is ook niet onbelangrijk voor een dierenartsassistent paraveterinair, want zoals gezegd: je hebt vaak met bezorgde mensen te maken. Ook zul je er rekening mee moeten houden dat je te maken krijgt met minder leuke momenten, je werkt namelijk vaak met zieke dieren. Je houdt de situatie van het dier voortdurend nauwlettend in de gaten. Het zorgsysteem is bekend terrein voor je en verder hoor je nauwkeurig te werken en krijg je het werk op tijd af. Veel dierenartspraktijken houden de bezoekuren ’s avonds, buiten kantooruren werken vind je dus niet erg.

Spreken de werkzaamheden van Dierenartsassistent Paraveterinair je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!