Dierenhouder Hokdieren

Waar werk je?

Als dierenhouder hokdieren kun je bijvoorbeeld aan de slag als bedrijfsleider bij bedrijven die hokdieren houden. De diersoorten die het bedrijf houdt en fokt kunnen heel divers zijn. Je kunt denken aan een varkenshouderij, konijnenhouderij, maar ook een viskwekerij behoort tot de mogelijkheden. Je kunt dus in loondienst werken, maar je zou er ook voor kunnen kiezen je eigen bedrijf te starten.

Wat doe je?

Als dierenhouder hokdieren, ben je onder meer dierenverzorger. Dit houdt in dat je op een verantwoorde manier zorgt voor hokdieren, zoals bijvoorbeeld kippen en varkens. En niet geheel onbelangrijk: je behandelt de dieren respectvol. Je voert je werkzaamheden zelfstandig uit en je taken zijn afwisselend. Een dierenhouder hokdieren geeft de dieren voer en maakt de verblijven zoals de hokken en kooien schoon. Maar ook observeer je de dieren en bekijkt of ze ziek of zwanger zijn en houdt de ontwikkelingen in de gaten. Als dierenhouder hokdieren ben je eveneens verantwoordelijk voor de ondernemingsactiviteiten, zoals het opstellen van beleid, financiŽle en commerciŽle werkzaamheden.

Wat moet je kunnen?

Natuurlijk is een dierenhouder hokdieren een echte dierenliefhebber die plezier heeft in het verzorgen van dieren. Een ondernemende en proactieve houding is een belangrijke eigenschap voor de dierenhouder hokdieren. Flexibel in kunnen spelen op interne en externe omstandigheden is voor dit vak ook een belangrijke competentie. Je moet voortdurend aandacht voor (het welzijn van) de dieren hebben. Ook is plannen van veel werkzaamheden iets wat je goed moet kunnen.

Spreken de werkzaamheden van Dierenhouder Hokdieren je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!