Medewerker recreatiebedrijf

Waar werk je?

Een Medewerker Recreatiebedrijf is te vinden bij bedrijven die zich bezighouden met recreatie. Je kunt daarbij denken aan dag- en verblijfsrecreatie of watersport. Jouw werkterrein wisselt per werkgever en soort evenement: soms buiten, soms binnen. Mogelijke werklocaties zijn onder andere gras- of kampeervelden, speelvijvers, jachthavens en gastenverblijven.

Wat doe je?

Je hebt als Medewerker Recreatiebedrijf een uitvoerende functie waarbij je aanwijzingen van je leidinggevende opvolgt. Je wijkt hiervan alleen in overleg af. Doorgaans werk je samen in een team van collega's dat wordt aangestuurd door een vakbekwaam medewerker of de beheerder/eigenaar. Je bent wel altijd zelf volledig verantwoordelijk voor correcte uitvoering van de jouw opgedragen werkzaamheden volgens de voorschriften.

Wat moet je kunnen?

Om te werken als Medewerker Recreatiebedrijf heb je basisvakkennis nodig. Je kunt goed tegen routinematige handelingen en hebt een klantvriendelijke instelling naar de gasten toe. Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden. Ook werken in de buitenlucht vind je geen probleem. Binnen de uitvoering van jouw werkzaamheden kun je prioriteiten stellen. Je gaat altijd voor optimale kwaliteit en volgt de regels op gebied van milieu, gezondheid en veiligheid. In onverwachte omstandigheden houdt een Medewerker Recreatiebedrijf het hoofd koel en weet precies wanneer er een leidinggevende bij moet komen. Een weerbare, assertieve instelling komen je in dit beroep goed van pas.

Spreken de taken van een Medewerker Recreatiebedrijf je aan, werk je graag in teamverband en herken je jezelf in het profiel? Dan is dit beroep iets voor jou!