Instructeur Paardensport III

Waar werk je?

Als Instructeur Paardensport III moet je je thuisvoelen bij een manege of rijvereniging, want dit is jouw werkplaats. Privélessen in dienst van een particulier behoren ook tot de mogelijkheden. Je werkzaamheden vinden plaats in de stal, de rijbak en eventueel buiten.

Wat doe je?

Een Instructeur Paardensport III stelt les- en trainingsprogramma's op en voert deze uit. Je past de schema's uiteraard aan aan het niveau van de ruiter, van beginnend tot gevorderd. Je begeleidt deze ruiters tijdens de trainingen en zowel binnen- als buitenritten. Naast het welzijn van je leerlingen ben je ook verantwoordelijk voor dat van de paarden. De verzorging, training en het voeren van de paarden zijn jouw verantwoordelijkheid. Naast deze beroepsactiviteiten ben je vaak onderdeel van een team dat zich bezighoudt met evenementen, voorlichtingsavonden en PR-activiteiten.

Wat moet je kunnen?

Ruiters vertrouwen erop dat de Instructeur Paardensport III hun vaardigheden naar een hoger niveau kan tillen. Daarvoor moet je goed kunnen coachen en begeleiden. Je hebt mensenkennis en past trainingen daarop aan. Je bent zelf een goede ruiter en hebt veel kennis en ervaring op het gebied van paarden(sport).

Wil je anderen deelgenoot maken van het plezier van paardrijden? Als Instructeur Paardensport III krijg je daarvoor ruimschoots de kans!