Manager Groene Detailhandel

Waar werk je?

Als manager groene detailhandel kun je aan de slag in een tuincentrum, een winkel met een groene afdeling of op een bloemenhandel. Ook kun je aan de slag in de detailhandel met aardappelen, groenten en fruit.

Wat doe je?

Je geeft leiding aan een groep mensen binnen de afdeling waar je werkt. Je ziet erop toe dat zij hun werk goed en nauwkeurig uitvoeren. Verder houdt je je bezig met zaken als winkelinrichting, handel, de laatste trends en marketing. Inventariseren doe je ook. Verder begroet je de klant, help je hen waar nodig, en voorzie je de klant van advies. Je koopt natuurlijke en plantaardige producten in en controleert deze bij binnenkomst op bepaalde eisen. Verder verzorg en onderhoud je natuurlijke producten zoals bloemen en planten. Je controleert deze op afwijkingen, ziektes en beschadigingen.

Wat moet je kunnen?

Je bent sociaal vaardig, staat open voor nieuwe ontwikkelingen en je bezit veel kennis over je vakgebied. Je hebt commercieel inzicht en kunt goed ondernemen. Verder kun je goed communiceren en ben je enthousiast en motiverend. Ook ben je flexibel en kun je goed samenwerken met andere mensen.