Bedrijfsadministratief Medewerker

Waar werk je?

Als bedrijfsadministratief medewerker werk je op de administratieve afdeling van een bedrijf of organisatie. Je kunt ook werken voor een administratiekantoor dat in opdracht voor meerdere bedrijven administratieve taken uitvoert.

Wat doe je?

Je voert als bedrijfsadministratief medewerker diverse ondersteunende taken uit. Je helpt met de verwerking van financiŽle en administratieve gegevens van een bedrijf. Je werkt met financiŽle softwarepakketten om de gegevens over facturen, rekeningen, leveringen en bestellingen in te geven. Je voert taken uit op het gebied van boekhoudkundige debiteuren- en crediteurenregistratie. Je vult het financieel dagboek in.

Naast boekhoudkundige opdrachten voer je als bedrijfsadministratief medewerker ook algemene administratieve taken uit. Voorbeelden hiervan zijn het verwerken van de ingaande en uitgaande post, het beantwoorden van telefoonoproepen, voorraadbeheer, het up-to-date houden van het archief en het bijhouden van adressenbestanden.

Het ontvangen van bezoekers en het vastleggen van afspraken in de agenda zijn eveneens mogelijke taken van een bedrijfsadministratief medewerker.

Wat moet je kunnen?

Als bedrijfsadministratief medewerker ben je verantwoordelijk voor het correct invoeren van financiŽle gegevens in boekhoudkundige software. Je moet dus nauwgezet met cijfers kunnen werken en een voorliefde hebben voor financiŽle zaken. Ook in tijden van grote drukte moet je dezelfde kwaliteit van werk blijven leveren. Dit vraagt een grote mate van stressbestendigheid.

Aangezien je in contact komt met bezoekers en klanten, moet je voldoende sociaal vaardig zijn om deze personen op een aangename manier te woord te staan en te verwelkomen in het bedrijf.

Bovendien moet je werken met gegevens die vaak vertrouwelijk zijn. Je moet daarom op een discrete manier met deze gegevens kunnen omgaan en steeds de geheimhouding van vertrouwelijke informatie bewaren.