Assistent Communicatiemedewerker

Waar werk je?

Je kunt als assistent communicatiemedewerker je werk uitvoeren op de public relations- of communicatieafdeling van een bedrijf of organisatie. Je kunt ook terecht bij een communicatieadviesbureau.

Wat doe je?

Als assistent communicatiemedewerker verzorg je in de eerste plaats de interne communicatie binnen je eigen organisatie. Je verzamelt documenten, verslagen, mededelingen en berichten die voor de medewerkers van je organisatie van belang zijn. Deze verspreid je bijvoorbeeld via het intranet van je bedrijf. Je zorgt er ook voor dat de informatie op het intranet voortdurend wordt bijgewerkt en up-to-date blijft. Je organiseert eveneens personeelsdagen en personeelsevenementen.

Naast de interne communicatie sta je ook in voor de communicatie met de buitenwereld. Deze externe communicatie bestaat onder meer uit het verspreiden van folders over de organisatie, waarvoor je de nodige teksten schrijft. Het up-to-date houden van de website is eveneens een belangrijke taak. Je schrijft regelmatig nieuwe artikelen voor de website en verspreidt actuele nieuwsbrieven waarin de nieuwste ontwikkelingen, diensten en producten worden voorgesteld.

Je helpt mee met het voorbereiden van beurzen en evenementen waarop jouw bedrijf aanwezig is. Het bewaken van de typische huisstijl van je organisatie en het ontwikkelen van een communicatie- en pr-beleid is eveneens een belangrijke taak.

Wat moet je kunnen?

Het spreekt voor zich dat een assistent communicatiemedewerker over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt. Je kunt je heel goed mondeling en schriftelijk uitdrukken. Je bent in staat om mensen op een eenvoudige manier iets uit te leggen. Je luistert ook actief naar de reacties en meningen van anderen.

Omdat nieuwsbrieven en berichten geen foutieve gegevens mogen bevatten, moet je heel accuraat je werk uitvoeren. Je bent bovendien een goede organisator en bezit een grote dosis creativiteit.