Assistent Communicatiemedewerker: Video

Video: Marketingmedewerker

Als marketingmedewerker kan je aan de slag bij verscheidene organisaties en sectoren. Vaak werk je op de afdeling marketing of sales. Marketing is een breed begrip. Het richt zich op de activiteiten die ervoor zorgen dat koper en verkoper bij elkaar worden gebracht. Daarbij gaat het om de juiste mix van product, prijs, promotie en plaats.

Je draagt als marketingmedewerker bij aan de ontwikkeling van marketingplannen. Hierbij ondersteun je de marketingmanager met de commerciŽle, voorlichtings- en promotionele activiteiten die in deze plannen zijn omschreven. Afhankelijk van het soort en de grote van je werkgever, kan het zijn dat je je ook bezighoudt met verkoop- en communicatiewerkzaamheden. Zo kan het voorkomen dat je een verkoopgesprek voert. Je licht daarin jouw product of dienst toe, waarbij je ruimte laat voor de wensen van je klant. Leidt dat uiteindelijk tot een overeenkomst? Dan heb jij als marketingmedewerker je werk goed gedaan!

Als marketingmedewerker heb je kennis van marketing en marktverkenning en kun je je creativiteit inzetten om de doelgroep te bereiken. Daar heb je goede communicatieve vaardigheden voor nodig, die ook van pas komen in je contact met collegaís, klanten en relaties. In dit beroep moet je zowel een denker als een doener zijn. Daarbij ben je nauwkeurig, klantgericht en werk je even goed zelfstandig als in teamverband. Een flexibele en dienstverlenende instelling zijn voor een marketingmedewerker ook zeker van belang.

Kenmerken van het beroep zijn onder anderen de veelzijdigheid en de onvoorspelbaarheid van de werkzaamheden. Je draagt bij aan de commerciŽle doelstellingen, dus je moet wel enig inzicht hebben in het vakgebied en je ideeŽn uit kunnen werken in een plan. Je bent, direct of indirect, ťťn van de visitekaartjes van het bedrijf. Een eervolle taak.

Spreken de werkzaamheden van een marketingmedewerker je aan? Misschien is dit beroep dan wel iets voor jou!