Medewerker Marketing, Communicatie en Evenementen

Waar werk je?

Als Marketing Medewerker begeef je je in het snel veranderende vakgebied van marketing en communicatie. Je werkt op de marketingafdeling (verkoopafdeling) van een bedrijf.

Wat doe je?

De Marketing Medewerker is een soort van matchmaker die ervoor zorgt dat koper en verkoper bij elkaar komen. Dat krijg je voor elkaar door de juiste mix van promotie, prijs en plaats in te zetten. Het is de taak van de Marketing Manager om de dienst of het product van het bedrijf te promoten, bestaande klanten te behouden en nieuwe klanten aan te trekken. Hiervoor is marktverkenning en marktonderzoek nodig. Als Marketing Medewerker assisteer je de marketing manager bij het ontwikkelen en uitvoeren van marketingplannen. Daar horen commerciŽle, voorlichtings- en promotionele activiteiten bij. Soms zul je ook een deel van de verkoop- en communicatiewerkzaamheden voor je rekening nemen, bijvoorbeeld met een verkoopgesprek.

Wat moet je kunnen?

Een Marketing Medewerker moet vanzelfsprekend kennis hebben over het vakgebied en deze kennis op een creatieve manier kunnen gebruiken om de doelgroep te bereiken. Zonder communicatie bereik je die doelgroep niet; daarom moeten je communicatievaardigheden uitstekend zijn. Denken en doen gaan bij jou hand in hand. Je werkt altijd nauwkeurig. Als Marketing Medewerker moet je bovendien zowel zelfstandig als in teamverband goed kunnen functioneren. Binnen dit veelzijdige en onvoorspelbare beroep komt een flexibele, klantgerichte instelling altijd van pas.

Heb je een frisse kijk op hoe je product en consument met elkaar kunt verbinden? Dan is een baan als Marketing Medewerker iets voor jou!