Medewerker Evenementenorganisatie

Waar werk je?

Waar is dat feestje? Bij de Medewerker Evenementenorganisatie natuurlijk! Je werkt vaak bij een evenementenorganisatiebureau, maar je kunt ook aan de slag bij musea, tv-producties, evenementenhallen en/of theaters.

Wat doe je?

Er komt heel wat kijken bij de organisatie van een evenement. Als Medewerker Evenementenorganisatie lever jij een heel belangrijke bijdrage. Je inventariseert wat er allemaal moet gebeuren en maakt checklists. Deze houd je vervolgens nauwlettend in de gaten om te zien of alles volgens plan verloopt. Je hebt contact met alle partijen die betrokken zijn bij het evenement, zoals artiesten, vervoerders, beveiligers, ontwerpers en meer. Is de dag van het event eindelijk daar, dan ben je aanwezig om ook op de werkvloer zelf te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Wat moet je kunnen?

Het belangrijkste voor een Medewerker Evenementenorganisatie is je organisatietalent. Hier draait jouw hele functie om. Je bent stressbestendig, oplossingsgericht en kunt goed samenwerken met uiteenlopende partijen. Je maakt soms lange dagen. De evenementen zelf vinden bovendien ook niet altijd tijdens werktijden plaats. Flexibiliteit is daarom erg belangrijk.

Een event organiseren op professionele manier? Dat is jouw taak als Medewerker Evenementenorganisatie!