Medewerker Evenementenorganisatie: Video

Video: Evenementen Manager

Als evenementen Manager word je ingehuurd om een feest of een ander evenement te organiseren. Je werkt vanuit kantoor en op locatie. Het is een zeer gevarieerd en uitdagend vak. Als evenementenmanager kun je later werkzaam zijn bij een evenementenbureau, een televisieomroep of castingbureau. Door verschillende opdrachtgevers wordt jij ingehuurd om een feest of een ander evenement te organiseren. Sommige grote instellingen hebben hun eigen afdeling voor deze taken, ook hier kun jij later werkzaam zijn.

In de entertainment branche is er behoefte aan goed opgeleide managers die een organisatietalent zijn. De kans dat je later een uitdagende baan vindt is dus groot.

Je verdeelt jouw tijd tussen werkzaamheden op kantoor en de werkzaamheden op locatie. Als evenementenmanager geef jij leiding aan een team dat aangewezen is om een festiviteit te organiseren. Ook ben jij het aanspreekpunt voor de opdrachtgevers, cateraars, leveranciers en andere betrokkenen. Je maakt afspraken, controleert de voortgang, bewaakt de deadline en het budget. Je zorgt ervoor dat de locatie gereserveerd is, de uitnodigingen verstuurd worden en noem zo maar op.

Op de dag van het evenement is het belangrijk dat alles in goede banen verloopt. Om hiervoor te zorgen ben je zelf ook aanwezig. Je instrueert de catering, inspecteert de inrichting van de locatie en controleert de belichting en geluidsinstallaties. Ook begeleid en instrueer je de artiesten en figuranten die je voor het evenement hebt ingehuurd.

En dan kan het evenement beginnen. Pas als de gasten binnenkomen en het programma is gestart, kun je zien of alles echt goed geregeld is. Gaat er iets mis, verloopt het niet goed met de planning? Dan moet jij als evenementenmanager hier een oplossing voor verzinnen.

Na afloop evalueer je met de opdrachtgevers en andere betrokkenen hoe alles is verlopen.
Als de bezoekers zich vermaakt hebben en de opdrachtgevers tevreden zijn, dan kunnen we stellen dat jouw organisatie een succes is geweest.

Het beroep evenementenmanager is een zeer gevarieerd en uitdagend vak. Je moet goed kunnen samenwerken en een organisatietalent zijn. Daarnaast ben je creatief en denk je oplossingsgericht.
Je moet het niet erg vinden om soms lange dagen te maken en onder tijdsdruk te werken. Voldoe jij aan deze eigenschappen, spreken de werkzaamheden je aan?
Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!