Juridisch Secretaresse

Waar werk je?

De werkgevers van een Juridisch Secretaresse bevinden zich logischerwijs in de juridische sector. Voorbeelden hiervan zijn notariskantoren, advocatenkantoren of de juridische afdeling binnen een bedrijf. Het is een echte kantoorbaan.

Wat doe je?

Je maakt als Juridisch Secretaresse deel uit van het secretariaat en werkt vaak op de afdeling administratie. Je helpt je leidinggevende bij het uittypen van brieven en juridische stukken. Je zorgt ervoor dat deze op tijd klaar zijn. Ook ben je verantwoordelijk voor het opslaan en bewaren van gegevens op een ordelijke manier. Daarnaast sta je klanten te woord, waarbij je snel begrijpt waar het om draait en je advies kunt uitbrengen over de juridische hulp die ze nodig hebben.

Wat moet je kunnen?

Om de werkzaamheden van een Juridisch Secretaresse uit te kunnen voeren, moet je juridische kennis in huis hebben. Dat betekent dat je de vaktermen moet beheersen, maar ook op de hoogte bent van de mogelijkheden. Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zijn erg belangrijk, evenals een zorgvuldige manier van werken. Een stressbestendige en flexibele instelling zijn een must.

Spreken de werkzaamheden van een Juridisch Secretaresse je aan en denk je de vereiste eigenschappen te bezitten? Dan is deze baan iets voor jou!