Mediaworkflowbeheerder

Waar werk je?

Mediaworkflowbeheerder is een ICT-functie die te vinden is in de mediabranche. Denk bijvoorbeeld aan een mediaontwikkelaar, maar ook bedrijven die werken met digitale of gedrukte middelen zoals reclamebureaus, ontwerpbureaus, uitgeverijen etc.

Wat doe je?

De Mediaworkflowbeheerder is verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van een netwerkstructuur binnen een mediabedrijf. Daarvoor moet je servers inrichten en hardware of software installeren. Voor het beheer geldt dat je het netwerk beveiligt en ervoor zorgt dat alle medewerkers effectief gebruik kunnen maken van het systeem. Als er problemen met het netwerk zijn, los jij die op.

Wat moet je kunnen?

Het beroep van Mediaworkflowbeheerder is vrij technisch. Dat vereist van jou de benodigde kennis en vaardigheden met techniek, nieuwe media, systemen, hardware en software. Je werkt zelfstandig en moet dus kunnen vertrouwen op je eigen kunnen, want vaak ben je de enige specialist en is overleg niet mogelijk. Je vindt het niet erg dat je het grootste deel van je werkdag achter de computer te vinden bent.

Heb je affiniteit met computers, systemen en techniek? Vind je het bovendien een uitdaging om verantwoordelijk te zijn voor zulke systemen binnen een bedrijf? Dan roept het beroep van Mediaworkflowbeheerder jouw naam!