Informatiemedewerker

Waar werk je?

Een Informatiemedewerker werkt bij bedrijven in de toeristische sector die informatie geven over recreatieve activiteiten. Voorbeelden zijn de VVV en evenementenbureaus. Of een bedrijf landelijk, lokaal of regionaal opereert, verschilt per werkgever.

Wat doe je?

Mensen komen naar de Informatiemedewerker toe om meer te weten te komen over de toeristische en recreatieve activiteiten in de omgeving. Het is jouw taak hen te woord te staan en producten te verkopen, zoals folders, boekjes of kaarten. Je takenpakket is echter uitgebreider dan dat. Je bemiddelt bijvoorbeeld ook bij boekingen en reserveringen van arrangementen en accommodaties. Daarnaast heb je diverse administratieve werkzaamheden.

Wat moet je kunnen?

Je moet als Informatiemedewerker goed kunnen omgaan met mensen, ongeacht achtergrond en cultuur. Je stelt je dienstbaar op, luistert goed naar de wensen en weet het perfect passende arrangement of product te verkopen. Uiteraard moet je klantvriendelijk zijn. Je werkt systematisch en ordelijk. Je bent goed in staat om zelfstandig te werken.

Vind je het leuk om als Informatiemedewerker mensen te wijzen op de leukste activiteiten in jouw omgeving? Dan is dit echt iets voor jou!