Receptionist

Waar werk je?

De Receptionist of Receptioniste werkt op de receptie van uiteenlopende bedrijven en instellingen waar gasten zich eerst moeten melden. Dat kan variŽren van hotels tot restaurants en campings.

Wat doe je?

De Receptionist fungeert als gastheer of -vrouw bij de ontvangst van gasten. Je behandelt reserveringen, plant afspraken, beantwoordt telefoontjes, ontvangt betalingen en onderhoudt de afsprakenkalender. Heeft een gast vragen of klachten tijdens diens verblijf, dan handel jij die af. Daarnaast heb je verschillende administratieve werkzaamheden.

Wat moet je kunnen?

De Receptionist is het visitekaartje van een bedrijf. Daarbij hoort een representatieve uitstraling. Je vindt het leuk om gasten te voorzien van informatie en advies, maar kunt ook met klachten omgaan. Klantvriendelijkheid is daarbij echt een vereiste. Een aangename telefoonstem is mooi meegenomen. Omdat je gasten niet allemaal Nederlands zullen spreken, is het handig als je meerdere talen spreekt. Je werkt zorgvuldig en kunt goed omgaan met flexibele werktijden.

Ga je graag met mensen om en herken je je in het geschetste profiel? Wie weet kun jij aan de slag als Receptionist of Receptioniste!