Leisure & Hospitality Host

Waar werk je?

Als leisure and hospitality host werk je in de recreatieve sector, bijvoorbeeld in attractieparken, bungalowparken, hotels, campings, outdoorcentra en dergelijke.

Wat doe je?

Het is jouw taak om de gasten van het park, de camping of het hotel een aangename tijd te bezorgen. Je ontvangt de gasten, wijst ze de weg en geeft hen alle informatie over hun verblijf.

Als leisure and hospitality host organiseer je diverse activiteiten, bijvoorbeeld excursies, wandeltochten, feestjes en allerlei bezigheden die te maken hebben met muziek, dans, sport en spel. Je zorgt er ook voor dat de geplande activiteiten bekend worden gemaakt en stimuleert de gasten om deel te nemen. Gasten kunnen eveneens bij jou terecht om zich in te schrijven of te reserveren voor daguitstappen, bezoeken aan bezienswaardigheden en dergelijke.

Je werkt met kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen. Je helpt de leidinggevende met het bedenken en organiseren van nieuwe activiteiten. Ook assisteer je met de administratie en probeer je mensen met klachten zo goed mogelijk voort te helpen.

Wat moet je kunnen?

Je werkt met mensen van verschillende leeftijd en met diverse culturele achtergronden. Daarom moet je goed kunnen omgaan met allerlei mensen, die vaak andere verwachtingen en interesses hebben. Het spreekt voor zich dat je als leisure and hospitality host een aangename en behulpzame persoon bent, die beschikt over uitmuntende sociale en communicatieve vaardigheden. Je bezit een grote dosis energie en creativiteit.

Je bent in staat om accuraat het administratieve werk te doen dat hoort bij het ontvangen van gasten en het boeken van activiteiten. Je kunt actief luisteren naar de klachten van gasten en beschikt over het nodige organisatietalent om snel en efficiŽnt een oplossing te vinden. Bovendien spreek je vlekkeloos Nederlands en kun je je uitdrukken in een aantal vreemde talen.