Hoofd Informatie: Video

Video: Toeristisch Informatrice

Vind jij het leuk om met mensen om te gaan en ben je goed in het spreken van verschillende talen? Dan is toeristisch informatrice misschien wel iets voor jou.

Als medewerker toeristische informatie help je bezoekers uit Nederland maar ook bezoekers uit het buitenland. Je bespreekt hotels en andere accommodaties en zorgt bijvoorbeeld voor vervoer van en naar het hotel. Ook houd je, je bezig met het regelen van activiteiten voor de bezoekers, zoals het reserveren van plaatsen in een theater.

Meestal kom je als toeristisch informatrice bij één van de VVV-kantoren of ANWB-vestigingen achter de balie te werken om klanten informatie te geven. Bezoekers voorzie je van folders en je verkoopt gidsen of kaartjes. Om goed op de hoogte te blijven van alle toeristische activiteiten, moet je alle vakbladen, persberichten en andere informatie lezen. Soms werk je ook samen met een reisbureau.

Toerisme is een levendige branche die altijd op zoek is naar gastvrije en klantvriendelijke medewerkers. Ook deskundigheid en commerciële vaardigheden zijn eigenschappen die je jezelf eigen moet maken. De klanten waar je in deze branche mee te maken krijgt, letten vaak als eerste op houding en uiterlijk.

Als toeristisch informatrice werk je zittend of staand achter de balie en is het belangrijk dat je kunt samenwerken met collega’s. Soms moet je op koopavonden en in het weekend werken. Als je van afwisseling en uitdagingen houdt, dan is dit misschien wel een baan voor jou!