Leisure & Hospitality Executive

Waar werk je?

Als leisure and hospitality executive werk je in de recreatieve sector. Je kunt bijvoorbeeld werken op een camping, in een hotel, vakantiepark of attractiepark, maar ook voor een evenementenbureau.

Wat doe je?

Je bent leidinggevende die een team van medewerkers aanstuurt. Samen met je team verzorg je de animatie voor de gasten. Je bedenkt een programma met allerlei leuke activiteiten en zorgt ervoor dat de nodige materialen, apparatuur en personeel aanwezig zijn om deze activiteiten uit te voeren. Het promoten van het animatieprogramma maakt ook deel uit van je werk.

Als leisure and hospitality executive ben je het centrale aanspreekpunt voor de gasten. Bij problemen of klachten zoek je naar een doeltreffende oplossing. Je streeft ernaar om je gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen tijdens hun bezoek of hun verblijf.

Je helpt met het ontvangen van de klanten en het inchecken. De gasten krijgen van jou alle informatie die ze nodig hebben. Je schrijft eveneens klanten in voor bepaalde activiteiten, daguitstappen of excursies indien zij dat wensen.

Het bewaken van het toegekende budget en het in orde houden van de administratie behoort eveneens tot je taken. Voor het personeel stel je de nodige werkschema's op.

Wat moet je kunnen?

Je bent een enthousiast persoon die gasten kan overtuigen om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Je bent sociaal, behulpzaam, communicatief en creatief. Met de interesses en voorkeuren van je klanten houd je zoveel mogelijk rekening. Je staat open voor eventuele opmerkingen en klachten en tracht zo snel mogelijk een oplossing voor problemen te vinden.

Voor je medewerkers ben je een coach die probeert het beste uit zijn team te halen. Je bent een goede organisator en je bezit de nodige leiderschapskwaliteiten. De administratie die met dit werk gepaard gaat, voer je accuraat en stipt uit.