Ondernemer Detailhandel

Waar werk je?

Als ondernemer detailhandel werk je als zelfstandige ondernemer in je eigen winkel.

Wat doe je?

Je bent de leider van een eigen bedrijf en dus verantwoordelijk voor de goede gang van zaken in je onderneming. Je stelt een ondernemingsplan op waarin je jouw ideeŽn vastlegt voor het opstarten van een nieuwe winkel. Je berekent de kosten en zorgt voor het benodigde startkapitaal. Je koopt of huurt een geschikt pand waarin je je winkel vestigt. Om een aantrekkelijk productgamma te kunnen aanbieden, ga je op zoek naar geschikte en betrouwbare leveranciers. Je zorgt ervoor dat je winkel er aangenaam uitziet en houdt rekening met de wensen en behoeften van je klanten.

Om je klanten optimaal te kunnen bedienen voorzie je voldoende personeel. De medewerkers selecteer je zelf, je stuurt je personeel doeltreffend aan en zorgt voor voldoende opleiding.
Nieuwe evoluties op de markt houd je voortdurend in de gaten, je herkent commerciŽle kansen en probeert daarop in te spelen. Je blijft in nauw contact met je klanten, promoot je producten en voert reclame voor je winkel.

De financiŽle toestand van de zaak volg je continu op. Je zorgt ervoor dat de administratie en de boekhouding in orde zijn en aan alle juridische voorwaarden wordt voldaan. Je bepaalt zelf de koers van je onderneming en probeert een winstgevende en goed lopende zaak uit te bouwen.

Wat moet je kunnen?

Als ondernemer detailhandel heb je een uitstekend commercieel inzicht. Handeldrijven zit je in het bloed. Je bent sociaal, kunt goed communiceren en je weet potentiŽle klanten te overtuigen van de kwaliteit van je producten en diensten. Je hebt leidinggevende capaciteiten, kunt je medewerkers motiveren en probeert als een goede coach je team optimaal te laten presteren. Je bent accuraat in administratieve zaken en hebt een goede kennis van de wet- en regelgeving betreffende het leiden van een eigen zaak.