Manager/Ondernemer Horeca

Waar werk je?

Een manager/ ondernemer horeca werkt in hotel, café, of restaurant. Dat kan je eigen onderneming zijn, maar het kan ook zijn dat je bedrijfsleider bent in een hotel, café of restaurant.

Wat doe je?

Als manager/ ondernemer horeca heb jij de dagelijkse leiding van een hotel, restaurant of café in handen. Bedrijven in de horeca verschillen onderling enorm. Een restaurant is heel iets anders dan een vijfsterren hotel, en een café is weer heel iets anders dan lunchroom. Dit betekent dat de werkzaamheden die je doet, afhankelijk zijn van de plek waar je terecht komt. Er zijn wel uniforme taken, zoals: de voorraad in de gaten houden en zorgen dat alles op tijd besteld wordt. Verder stel je werkroosters op en doe je de (financiële) administratie. Ook zorg je er voor dat iedereen de veiligheids- en hygiënevoorschriften in acht neemt.

Wat moet je kunnen?

Een manager/ ondernemer horeca moet goed met mensen om kunnen gaan en is klantvriendelijk ingesteld. Voor de meeste gasten ben je het gezicht van de zaak. Uiteraard bezit je leidinggevende kwaliteiten, waarbij je ervoor zorgt dat de sfeer in het bedrijf altijd gezellig is. Je weet je medewerkers dan ook tot het uiterste te motiveren. Het ontbreekt jou niet aan kennis en inzicht in de horeca en horecabedrijven. Daarbij weet je alles van de producten die je verkoopt. Ook spreek je goed Nederlands en redelijk Engels en Duits. Je hebt enige kennis van financiën en kunt goed rekenen. Daarnaast houd je je ook bezig met de marketing van het bedrijf en vraag je je constant af hoe je de service kunt verbeteren.