Filiaalmanager

Waar werk je?

Een filiaalmanager geeft leiding aan een bedrijf of een vestiging. Van kleine tot middelgrote ondernemingen, een filiaalmanager kan bij verschillende soorten bedrijven terecht. Je werkt bijvoorbeeld in een kledingwinkel of bij een bank.

Wat doe je?

Als filiaalmanager geef je leiding aan een groep verkopers en verkoopspecialisten binnen jouw filiaal. Je bent verantwoordelijk voor je eigen vestiging dus je zorgt dat daar alles op rolletjes verloopt. Je houd je bezig met de omzet en past waar nodig de verkoopstrategie aan om de doelstellingen te behalen. Bovendien ben jij het aanspreekpunt van de medewerkers in de winkel. Je geeft ze leiding en je zorgt voor een goede sfeer. Een filiaalmanager maakt dus beslissingen op het gebied van verkoop, financiŽn en personeel.

Wat moet je kunnen?

Als filiaalmanager ben je eindverantwoordelijk voor het imago van de winkel. Je bent de waakhond van de organisatie en je moet om kunnen gaan met de grote verantwoordelijkheid. Daarnaast ben je in staat om medewerkers te motiveren en zorg je voor een fijne werksfeer. Een filiaalmanager is een geboren verkoper. Kwaliteiten als commercieel en financieel inzicht zijn jouw tweede natuur. Ook heb je inzicht in personele- en logistieke zaken.