Manager Wonen

Waar werk je?

Een manager wonen werkt als leidinggevende bij bedrijven in de meubelbranche. Meestal werk je in een meubelzaak of bij een interieurbedrijf. Vaak ben je te vinden op kantoor maar het kan ook voorkomen dat je rondloopt op de werkvloer.

Wat doe je?

Het werk van een manager wonen is erg veelzijdig en afwisselend. Als leidinggevende heb je een aansturende en uitvoerende rol. Je hebt de leiding over een groep verkopers en verkoopspecialisten. Dat houdt in dat je je bezig moet houden met het plannen van de werkzaamheden en het begeleiden van de werknemers in het filiaal. Bovendien geef je als manager wonen advies over woninginrichting aan de klanten. Je bent dus op de hoogte van alle trends en je weet hoe je klanten kunt adviseren op het gebied van onderhoud van meubels en vloerbedekking. Daarnaast behoort het maken van de werkroosters ook tot je takenpakket.

Wat moet je kunnen?

Een manager wonen moet beschikken over uitstekende leiderschapskwaliteiten. Jij zorgt ervoor dat op de werkvloer alles op rolletjes verloopt. Je hebt het in je om gezaghebbend te zijn zodat de medewerkers naar jou luisteren. Bovendien moet je de klanten geloofwaardig kunnen adviseren waardoor ze ook sneller tot aankoop overgaan. Daarnaast moet een manager wonen goed op de hoogte zijn van nieuwe trends en ontwikkelingen in de woonbranche.