Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties

Waar werk je?

Als leidinggevend monteur elektrotechnische installaties kun je na je opleiding elektrotechniek bij verschillende installatiebedrijven aan de slag gaan. Je kunt je vacatures in de elektrotechniek vinden in de industrie en in de bouwsector. In alle gevallen is je werk als installateur of service monteur veel op locatie.

Wat doe je?

Je bent in je vak als leidinggevend monteur elektronische installaties bezig met het in werking zetten van elektronische installaties. Hieronder vallen zowel ingewikkelde als makkelijke installaties. Jouw taak is ervoor zorgen dat installaties gebruiksklaar worden gemaakt. Je zorgt ervoor dat deze installaties in perfecte staat zijn en dat ook blijven en je bent ook inzetbaar als service monteur bij eventuele storingen en reparatiewerk bij installaties. Als leidinggevend monteur elektronische installaties zorg je dus voor het installeren, programmeren en controleren van elektronische installatie, maar je stuurt ook je collega monteurs en installateurs aan. Je voert al je werkzaamheden zelfstandig uit.

Wat moet je kunnen?

Als leidinggevend monteur elektronische installaties is het belangrijk dat je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel. Je werkt immers met elektronische installaties. Je hebt daarnaast in deze baan in de elektrotechniek leidinggevende capaciteiten nodig om je medewerkers aan te sturen. Natuurlijk ben je technisch ingesteld en vind je het niet erg dat je het werk vaak onder wisselende omstandigheden moet uitvoeren.

Spreken de werkzaamheden van eerste monteur elektrotechnische installaties je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!