Monteur Gasturbines

Waar werk je?

Als monteur gasturbines werk je bij (afdelingen van) bedrijven die vliegtuigmotoren onderhouden, bijvoorbeeld op een luchtmachtbasis of bij een luchtvaartmaatschappij. Maar je kunt ook gaan werken in energie- en warmtekrachtcentrales of op boorplatforms voor olie- en gaswinning op zee.

Wat doe je?

Een gasturbine is een apparaat dat brandstof omzet in een andere vorm van energie, bijvoorbeeld beweging, warmte of elektriciteit. Maar gasturbines worden ook gebruikt in helikopters en schepen en als straalmotor voor vliegtuigen. Zonder gasturbines zou vliegen en varen dus weer een stuk primitiever worden. Gasturbinemonteurs zorgen ervoor dat al die turbines goed en veilig blijven draaien. Je werkt meestal op locatie bij de klant. Daar verricht je inspecties en onderhoud aan gasturbines en/of daaraan gekoppelde systemen. Je verhelpt eventuele storingen en waar nodig maak je aanpassingen aan de systemen en vervang je onderdelen.

Wat moet je kunnen?

Het is heel nauwkeurig werk waarbij je een grote verantwoordelijkheid hebt, onder meer voor de veiligheid. Daar moet je goed mee kunnen omgaan. Je bent technisch ingesteld en vindt het niet erg om - in het geval van een boorplatform - voor langere tijd van huis te zijn. Ook het werken onder wisselende weersomstandigheden houd je niet tegen. Verder moet je goed kunnen overleggen met collega's en opdrachtgevers.

Spreken de werkzaamheden van Monteur Gasturbines je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!