Inspectiemonteur Koudetechniek

Waar werk je?

Als inspectiemonteur koudetechniek ben je werkzaam bij een installatie-, onderhouds- of servicebedrijf in de koeltechniek. Koelinstallaties kom je overal tegen. Je werklocatie is dan ook heel divers. Denk aan woningen, bedrijven, winkels en fabrieken.

Wat doe je?

Het inspecteren en onderhouden van koude- en luchtbehandelinginstallaties zijn de hoofdzakelijke werkzaamheden van een inspectiemonteur koudetechniek. Je zorgt ervoor dat werkruimtes het juiste klimaat hebben en voedsel bewaard kan worden. Aan de hand van een checklist ga je na of de installaties juist zijn ingesteld en gemonteerd. Ook zorg je ervoor dat alle onderdelen schoon zijn. Je voert werkzaamheden zelfstandig uit, volgt aanwijzingen van je leidinggevende op en raadpleegt indien nodig.

Wat moet je kunnen?

Je moet zelfstandig en nauwkeurig kunnen werken. Als inspectiemonteur koudetechniek ben je het visitekaartje voor een bedrijf en dus is het belangrijk dat je representatief bent en over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Een inspectiemonteur koudetechniek heeft technisch inzicht en passie voor zijn vak.