Werkvoorbereider Installatie

Waar werk je?

Als werkvoorbereider installatie werk je in verschillende sectoren, zoals de isolatietechniek of machinebouw, maar ook in de automatisering. Je werkt bij een bedrijf dat op locatie technische installaties maakt. Daarbij werk jij op het bedrijfsbureau en soms bij de klanten.

Wat doe je?

Je werkzaamheden zijn adviserend en organiserend. Je bent ook betrokken bij het tekenen en verfijnen van technische producten. Wat je daarbij veel doet is berekeningen maken. Je maakt planningen en berekent wat ervoor nodig is om de installatie binnen de tijd af te ronden. Je bepaalt daarbij de noodzakelijke inzet van machines, materialen en mensen en zorgt ervoor dat de juiste spullen beschikbaar zijn.
Naar aanleiding van je calculaties stel je offertes op. Daarin neem je de kostprijzen van de verschillende gebruikte materialen en producten mee, maar ook de door jouw geplande looptijd van de opdracht. Je houdt eveneens rekening met de wensen van de klant. Nu en dan heb je daarbij ook contact met de afnemer. Als de offerte klaar is, controleert je leidinggevende hem.

Een ander deel van je werk is het zorgen voor, en begeleiden bij, een zo goed mogelijk draaiend productieproces. Hierbij help je collega’s bij technische problemen of moeilijkheden bij de productie. Ook doe je naberekeningen en overleg je met medewerkers en leidinggevenden.

Wat moet je kunnen?

De werkvoorbereider installatie heeft veel en sterk verschillende werkzaamheden. Het is belangrijk dat je goed kunt organiseren en plannen. Daarnaast werk je nauwkeurig, maar probeer je wel de kosten te drukken. Om die twee succesvol met elkaar te verenigen heb je flink wat vakkennis nodig. Ook is het belangrijk dat je problemen kunt signaleren en oplossen en dat je goed kunt samenwerken en overleggen, omdat je veel contact hebt met de verschillende afdelingen.

Spreken de werkzaamheden van Werkvoorbereider Installatie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!