Facilitair Leidinggevende

Waar werk je?

Als facilitair leidinggevende werk je bij een bedrijf dat zich bezig houdt met huishoudelijke diensten. Hierbij kun je denken aan diensten binnen ziekenhuizen, de horeca en grote bedrijven. Sommige bedrijven hebben hun eigen facilitaire afdeling en anderen huren een bedrijf in dat hier gespecialiseerd in is.

Wat doe je?

Bij grote bedrijven en instellingen is het belangrijk dat de facilitaire dienstverlening goed verloopt. Taken die behoren tot de 'facilitaire zaken':
  • onderhoud van gebouwen en ruimten;
  • zorgen voor de voedselvoorziening;
  • en alles wat er nog meer bij de huidhoudelijke diensten komt kijken.
Als je werkt binnen de facilitaire dienstverlening moet je goed kunnen plannen en tegen een beetje druk kunnen. Bij grote bedrijven komen in de lunchpauze veel mensen die moeten eten, je moet dus alles goed organiseren om ervoor te zorgen dat voor iedereen genoeg eten is.

Wat moet je kunnen?

Je moet bij dit beroep zeker praktijkgericht zijn en het leuk vinden om dingen te regelen. Ook moet je goed kunnen plannen en netjes kunnen (samen)werken. Jij moet als facilitair leidinggevende klant- en servicegericht zijn en je moet efficiŽnt, soepel en dienstverlenend te werk gaan. Zorgvuldig en nauwkeurig werken is van belang, omdat je als leidinggevende een grote verantwoordelijkheid draagt.

Spreken de werkzaamheden van Facilitair Leidinggevende je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!