Facilitair Medewerker

Waar werk je?

Als facilitair medewerker werk je bij allerlei organisaties, bijvoorbeeld bij een ziekenhuis, verzorgingshuis of verpleeghuis. Daarnaast kun je aan de slag bij een onderhouds- en schoonmaakbedrijf of je gaat aan de slag in de horeca.

Wat doe je?

Als facilitair medewerker heb je veel mogelijkheden en verschillende taken. Het kan zijn dat je in de keuken van instellingen of tehuizen, restaurants of cateringbedrijven je taken uitvoert. Je kunt ook in de huishoudelijke dienst komen te werken. Je bereidt of verdeelt gerechten, overlegt met bewoners/patiŽnten over hun (dieet)wensen. Jij bent de schakel tussen de diŽtist en de bewoners/patiŽnten. Ook kun je bij onderhouds- en schoonmaakdiensten werken binnen een bedrijf of instelling. Het is belangrijk dat bedrijven en instellingen goed onderhouden worden.

Wat moet je kunnen?

Als facilitair medewerker moet je veelzijdig en flexibel zijn. Omdat je veel met mensen werkt, heb je een vriendelijk en geduldig karakter. Daarnaast moet je verantwoordelijkheden durven nemen en zorgvuldig te werk kunnen gaan.

Spreken de werkzaamheden van Facilitair Medewerker je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!