Helpende Zorg & Welzijn

Waar werk je?

Als helpende zorg & welzijn werk je op verschillende plekken in de zorgsector. Je kan bijvoorbeeld werken bij een kinderdagverblijf, een instelling in de verstandelijk gehandicaptenzorg of een revalidatiecentrum of woon- of zorgcentrum.

Wat doe je?

Je voert allerlei begeleidende, verzorgende en huishoudelijke taken uit. Denk bijvoorbeeld aan het verzorgen van maaltijden, het zetten van koffie en thee, helpen bij het wassen en bij het aan- en uitkleden. Maar je leert ook hoe je kunt helpen bij het organiseren en uitvoeren van activiteiten, hoe je een bardienst draait of hoe je een ruimte gezellig maakt en schoon houdt.

Als helpende heb je veel contact met cliŽnten en collegaís. Je kunt aan de slag bij een instelling in het welzijnswerk. Bijvoorbeeld bij een kindercentrum, buurthuis, instelling in de verstandelijke gehandicaptenzorg, revalidatiecentrum of woon- of zorgcentrum.

Wat moet je kunnen?

Je moet goed kunnen omgaan met mensen die ziek zijn of hulp nodig hebben. Je moet het fijn vinden om voor hen te zorgen, maar je moet hen ook stimuleren om zelf te doen wat ze nog kunnen. Je moet geen hekel hebben aan huishoudelijk werk of koken! Daarom moet je ook een goede lichamelijke conditie hebben.

Spreken de werkzaamheden Helpende Zorg & Welzijn je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!