Metaalconserveerder

Waar werk je?

Als metaalconserveerder werk je bij bedrijven in de metaalconserveringsbranche. Je werk bestaat uit het stralen en coaten van staalconstructies. De werkzaamheden worden uitgevoerd in geconditioneerde werkruimten in het eigen bedrijf, bij derden dan wel op buitenwerken. Het werk kan zowel grotere (bijvoorbeeld bruggen en elektriciteitsmasten) als kleinere objecten (zoals trappen en gastanks) betreffen.

Wat doe je?

Je conserveert objecten die voorkomen in de scheepvaartindustrie, containerbedrijven, staal-constructiebedrijven zoals chemische installaties, bruggen, verkeers- en kunstwerken, hoogspanningsmasten, e.d.). Je werkt zowel in teamverband als individueel en hebt te maken met onder meer jouw leidinggevende en collega’s en in sommige gevallen niet direct betrokkenen zoals voorbijgangers of buurtbewoners. Dit is afhankelijk van het type werkzaamheden en de werkverdeling van bedrijf waarin je werkt. In kleine projecten kan je ook te maken hebben met de opdrachtgever.

Wat moet je kunnen?

Als metaalconserveerder ben jij je ervan bewust dat jij jouw bedrijf vertegenwoordigt. Je kan goed samenwerken, communiceren en kan rekening houden met de opdrachtgever/klant. Je bent kwaliteit-, resultaat- en oplossingsgericht en bent in staat om flexibel om te gaan met de verschillende omstandigheden waarin je werkt en waarmee je wordt geconfronteerd. Als metaalconserveerder sta je open voor nieuwe ontwikkelingen in jouw vakgebied die je aangereikt worden door jouw leidinggevende en past deze toe. Veiligheid, Arbo en milieu zijn van groot belang in deze sector. Je moet je dus te allen tijde aan de voorgeschreven arbo-, milieu- en veiligheidsvoorschriften houden

Spreken de werkzaamheden van Metaalconserveerder je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!