Medewerker Tentoonstellingsbouw

Waar werk je?

Als tentoonstellingsbouwer werk je bij tentoonstellings- of decorbouwbedrijven. Deze bedrijven ontwerpen en realiseren tentoonstellings-, decor-, display- en interieurprojecten. Denk bijvoorbeeld aan een grote beurs in de Rai waar bedrijven zich presenteren met indrukwekkende stands. Of een prachtig decor in een theater. Alles wat je als Tentoonstellingsbouwer maakt moet responsverhogend, verkoopbevorderend, imagoverhogend en/of informatief werken.

Wat doe je?

Als tentoonstellingsbouwer bereid je onderdelen voor op de werkplaats, zorg je voor het transport van onderdelen en bouw je op locatie. Hierbij werk je ook onderdelen af en richt de stand in. Na afloop van de beurs of het evenement demonteer je de tentoonstellingsobjecten weer en zorg je voor het transport terug naar het bedrijf of naar een andere locatie. Je werkt veel volgens bestek en tekening. In deze functie verricht je in meer of mindere mate alle voorkomende werkzaamheden, met uitzondering van de meer complexe werkzaamheden. Vanwege de soms grote fysieke inspanning, onregelmatige werktijden en stress veroorzaakt door bijvoorbeeld korte op- en afbouwtijden, dien je een goede fysieke conditie te hebben. Tevens moet je om kunnen gaan met veranderende werkomstandigheden.

Wat moet je kunnen?

In je werk als medewerker tentoonstellingsbouw heb je te maken met Kwaliteitszorg, Arbo- en Milieuvoorschriften (KAM-zorg) en bedrijfsvoorschriften. Je krijgt opdracht van je teamleider en/of zijn leidinggevende, die zelf met de klant in verbinding staat, en aan hen leg je ook verantwoording af. Daarnaast heb je direct te maken met het team van tentoonstellingsbouwers. Verder heb je te maken met de organisatie ter plaatse (beveiligingspersoneel, hallenexploitant en brandweer). Jouw werkzaamheden zijn voornamelijk uitvoerend van aard. Organisatorische en leidinggevende taken vallen niet onder jouw verantwoordelijkheid.

Spreken de werkzaamheden van Medewerker Tentoonstellingsbouw je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!