Allround Tentoonstellingsbouwer

Waar werk je?

Als allround tentoonstellingsbouwer werk je bij tentoonstellings- of decorbouwbedrijven. Deze bedrijven ontwerpen en realiseren tentoonstellings-, decor-, display- en interieurprojecten. Denk bijvoorbeeld aan een grote beurs in de Rai waar bedrijven zich presenteren met indrukwekkende stands. Of een prachtig decor in een theater. Alles wat je als tentoonstellingsbouwer maakt moet responsverhogend, verkoopbevorderend, imagoverhogend en/of informatief werken.

Wat doe je?

Je hebt gevarieerde werkzaamheden. Je werkzaamheden bestaan uit het voorbereiden van onderdelen op de werkplaats zoals stands, decors, en andere presentaties, het zorgen voor transport en de opbouw op externe locaties in binnen- en buitenland. Na afloop van een beurs of evenement zorg jij ervoor dat de presentaties weer netjes afgebouwd en gedemonteerd worden en zorg je ervoor dat het voor transport terug kan naar het bedrijf of een andere locatie. Je werkt meestal in teamverband en hebt veel te maken met onder andere het team van tentoonstellingsbouwers, de leidinggevende, de opdrachtgever en de organisatie ter plaatse. In sommige gevallen treed jij zelf als teamleider op, in andere gevallen ben je (allround) teamlid.

Wat moet je kunnen?

Je hebt te maken met Kwaliteitszorg, Arbo- en Milieuvoorschriften (KAM-zorg) en bedrijfsvoorschriften. Je krijgt opdracht van je teamleider en/of zijn leidinggevende, die zelf met de klant in verbinding staat, en aan hen leg je ook verantwoording af. Daarnaast heb je direct te maken met het team van tentoonstellingsbouwers. Verder heb je te maken met de organisatie ter plaatse (beveiligingspersoneel, hallenexploitant en brandweer). Jouw werkzaamheden zijn voornamelijk uitvoerend van aard. Organisatorische en leidinggevende taken vallen niet onder jouw verantwoordelijkheid.

Spreken de werkzaamheden van Allround Tentoonstellingsbouwer je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!