Medewerker Productpresentatie

Waar werk je?

Als medewerker productpresentatie werk je bij bedrijven in de reclame-, communicatie- en presentatiebranche. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te werken door het opstarten van je eigen bedrijf. Daarnaast kun je voor verschillende bedrijven opdrachten aannemen als freelancer.

Wat doe je?

Je maakt productpresentaties in winkels, showrooms en stands.. Het is jouw taak de productpresentaties, die door de vormgever zijn ontworpen, te maken. Vaak werk je in een team samen met collegaís onder leiding van een leidinggevende. Je moet goed kunnen samenwerken en ideeŽn goed tot uitvoering kunnen brengen. Jij voert namelijk de ideeŽn uit van de vormgever productpresentatie en overlegt met de opdrachtgever. Natuurlijk moet je ook je eigen creativiteit aan kunnen spreken en zorgvuldig en georganiseerd kunnen werken.

Wat moet je kunnen?

Je bent vaak uitvoerend aan het werk, waarbij je je werkzaamheden veelal zelfstandig uitvoert. Dit op verschillende locaties. Bij de uitvoering is het belangrijk de voorschriften te volgen op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. Problemen moet je op tijd kunnen signaleren en natuurlijk moet je klantgericht en oplossingsgericht kunnen denken. Het is belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Daarbij is het een prť wanneer je ook een moderne vreemde taal beheerst. Het spreekt tot slot voor zich dat je feeling hebt met vormen, materialen, kleuren, waarbij je over ruimtelijk inzicht beschikt.

Spreken de werkzaamheden van Medewerker Productpresentatie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!

Verwante beroepen

  • grafisch vormgever
  • stand-, winkel- en decorvormgever
  • vormgever productpresentatie
  • winkelpubliciteitvormgever