Stand-, Winkel- en Decorvormgever

Waar werk je?

Als stand-, winkel- en decorvormgever werk je bij bedrijven in de reclame-, communicatie- en presentatiebranche. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te werken door je eigen bedrijf op te starten. Daarnaast kun je voor verschillende bedrijven opdrachten aannemen als freelancer.

Wat doe je?

Als stand-, winkel- en decorvormgever ontwerp je stands, decors, displays en winkelinrichtingen voor beurzen, congressen, tentoonstellingen, winkelcentra en evenementen. Je begeleidt daarnaast de medewerkers in het maken van jouw ontwerp. Het is een afwisselende baan en je werkt vaak op.

Wat moet je kunnen?

Je beschikt over ruime kennis en inzicht op het gebied van media, techniek, vormgeving, kleuren, materialen en gereedschappen. Je kunt uitstekend zelfstandig werken, maar ook in teamverband, waarbij het kan voorkomen dat je als projectleider moet optreden.

Als stand-, winkel- en decorvormgever moet je creatieve concepten kunnen bedenken en deze tot uitvoering kunnen brengen. Die creatieve concepten stem je af op de wensen van de opdrachtgever, waarmee jij overlegt. Het is dus belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt, waarbij het een pré is wanneer je ook een moderne vreemde taal beheerst. Dit ook voor je contacten met bijvoorbeeld leveranciers.

Je bent zowel coördinerend als uitvoerend aan het werk op verschillende locaties. Het is belangrijk de voorschriften te volgen op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. Daarbij moet je zorgvuldig en georganiseerd kunnen werken en problemen op tijd kunnen signaleren.

Spreken de werkzaamheden van Stand-, Winkel- en Decorvormgever je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!

Verwante beroepen

  • etaleur
  • vormgever productpresentatie
  • winkelpubliciteitvormgever