Vormgever Productpresentatie

Waar werk je?

Als vormgever productpresentatie werk je bij bedrijven in de reclame-, communicatie- en presentatiebranche. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te werken door je eigen bedrijf op te starten. Daarnaast kan je voor verschillende bedrijven opdrachten aannemen als freelancer.

Wat doe je?

In dit vak houd je je bezig met het bedenken, ontwerpen en uitvoeren van productpresentaties. Dat kunnen presentaties zijn voor winkeletalages, beurzen, maar ook bijvoorbeeld een televisieset. Je ontwikkelt een creatief concept en zorgt er voor dat het concept ‘tot leven’ komt. Daarnaast maak je een plan over hoe je jouw ontwerp het beste kunt presenteren en gebruiken.

Wat moet je kunnen?

Je beschikt over ruime kennis en inzicht op het gebied van media, techniek, vormgeving en materialen. Je kunt uitstekend zelfstandig werken, maar ook in teamverband, waarbij het kan voorkomen dat je als projectleider moet optreden.

Als vormgever productpresentatie moet je creatieve concepten kunnen bedenken en deze tot uitvoering kunnen brengen. Die creatieve concepten stem je af op de wensen van de opdrachtgever, waarmee jij overlegt en aan wie je jouw ideeën presenteert. Het is dus belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt, waarbij het een pré is wanneer je ook een moderne vreemde taal beheerst.

Je bent zowel coördinerend als uitvoerend aan het werk. Het is belangrijk de voorschriften te volgen op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. Daarbij moet je zorgvuldig en georganiseerd kunnen werken en problemen op tijd kunnen signaleren.

Spreken de werkzaamheden van Vormgever Productpresentatie je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!

Verwante beroepen

  • medewerker productpresentatie
  • stand-, winkel- en decorvormgever
  • winkelpubliciteitvormgever
  • etalateur