Winkelpubliciteitvormgever

Waar werk je?

Als winkelpubliciteitvormgever werk je bij bedrijven in de reclame-, communicatie- en presentatiebranche. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig te werken door je eigen bedrijf op te starten. Daarnaast kun je voor verschillende bedrijven opdrachten aannemen als freelancer.

Wat doe je?

Productdisplays, winkelposters en andere promotieartikelen; jij ontwerpt het. In dit vak ben je bezig met het bevorderen van de verkoop van diverse producten door middel van aantrekkelijke productpresentaties. Jij ontwerpt tweedimensionale producten (tweedimensionaal betekent dat een ontwerp bestaat uit alleen een lengtemaat en een breedtemaat) zoals teksten, foto’s, decoratiematerialen, visuals, signings, etc. Naast het ontwerpen van deze producten ben je ook bezig met de realisatie ervan.

Wat moet je kunnen?

Je beschikt over kennis en inzicht op het gebied van media, techniek, vormgeving en materialen. Je kunt uitstekend zelfstandig werken, maar ook in teamverband, waarbij het kan voorkomen dat je als projectleider moet optreden. Bij de uitvoering van een project moet je ook de planning en het budget goed kunnen bewaken.

Als winkelpubliciteitvormgever moet je creatieve concepten kunnen bedenken en deze tot uitvoering kunnen brengen. Die creatieve concepten stem je af op de wensen van de opdrachtgever, waarmee jij overlegt en aan wie je jouw ideeën presenteert. Het is dus belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt, waarbij het een pré is wanneer je ook een moderne vreemde taal beheerst.

Je bent zowel coördinerend als uitvoerend aan het werk. Het is belangrijk de voorschriften te volgen op het gebied van veiligheid, arbo en milieu. Daarbij moet je zorgvuldig en georganiseerd kunnen werken en problemen op tijd kunnen signaleren.

Spreken de werkzaamheden van Winkelpubliciteitvormgever je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!

Verwante beroepen

  • grafisch vormgever
  • stand-, winkel- en decorvormgever
  • medewerker productpresentatie
  • etaleur