Asfaltafwerker

Waar werk je?

Als asfaltafwerker werk je bij bedrijven die actief zijn in de sector grond-, water- en wegenbouw. Je bent werkzaam in kleine, middelgrote of grote bedrijven. Deze bedrijven hebben als belangrijkste activiteit de aanleg en onderhoud van wegen en specifieke toepassingen van asfalt. Je opdrachtgevers bestaan uit overheidsinstellingen, particulieren en het particuliere bedrijfsleven.

Wat doe je?

Als asfaltafwerker ben je actief betrokken bij de aanleg van wegen in en buiten steden, bouwterreinen of op een vaste locatie. Je maakt hierbij deel uit van een asfaltploeg en werkt veel met asfaltafwerkmachine en de bijbehorende walsen. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het bijwerken van randen, het egaliseren van asfalt met de hark, instructies geven aan chauffeurs van asfaltwagens, eenvoudig meet- en uitzetwerk, bedienen van een splitstrooier en asfaltwapening aanbrengen. Daarnaast voer jij een aantal werkzaamheden uit die vooraf gaan aan het spreiden van de asfaltlaag.

Wat moet je kunnen?

Bij deze werkzaamheden heb je te maken met een direct leidinggevende, collega’s, machinisten, opdrachtgevers, uitvoerders, omwonenden, verkeer, en wet- en regelgevingen. Jij geeft de leiding aan de asfaltploeg. Bij de uitvoering van je werkzaamheden ben je vaak afhankelijk van het weer. Bij veel regen, sneeuw of vorst kun jij je werkzaamheden niet of nauwelijks uitvoeren.

Spreken de werkzaamheden van Asfaltafwerker je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!