Steenzetter/Rijswerker

Waar werk je?

Als steenzetter/rijswerker werk je bij kleine, middelgrote of grote bedrijven. Je verricht werkzaamheden in verschillende omgevingen, zoals op bouwterreinen, wegen, kades of in een buitengebied.

Wat doe je?

In deze sector houd je je bezig met zowel droog als nat grondverzet, rioleringen en waterbouwkundige constructies en aanleg en onderhoud van wegen. Je werkt samen in een team aan de veiligheid van ons land. Zee- en rivierdijken moeten hersteld, verzwaard of vernieuwd worden. Je maakt en onderhoudt, volgens tekeningen of op aanwijzing van je leidinggevende, zowel zinkconstructies als bekledingsconstructies. Echter, de nadruk ligt vooral op het maken van oeverbekledingen/ constructies. Hierbij kun je denken aan eenvoudige oeverconstructies zoals damwand, steenzettingen en afzinkconstructies.

Wat moet je kunnen?

Jij beschikt over een professionele beroepshouding. Je werkt veilig en houdt de milieueisen tijdens je werk goed in de gaten. Je moet goed geconcentreerd kunnen werken, bent zelfstandig en kan goed samenwerken. Je werkt vaak met grote materialen en het werk is fysiek soms best zwaar, hier moet je tegen kunnen. Ook moet je medewerkers aan kunnen sturen. Je bent je bewust van de risico's die het vak met zich meebrengt.

Spreken de werkzaamheden van steenzetter/rijswerker je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!