Juwelier

Waar werk je?

Als juwelier werk je bij een bedrijf in de juweliersbranche of ben je zelfstandig ondernemer met je eigen zaak. Je werkzaamheden voer je zowel in de winkel als achter de schermen uit.

Wat doe je?

Het verkopen van juweliersartikelen is een van de belangrijkste taken in je werk als juwelier. Je hebt veel contact met klanten die je adviseert over de laatste trends op het gebied van sieraden en horloges en de materialen die verwerkt zijn in deze producten. Als juwelier heb je kennis van verschillende (edel)metalen, edelstenen, ontwerpen en design.
Omdat je veel te maken hebt met modetrends is het van belang dat je als Juwelier up-to-date blijft van de laatste ontwikkelingen. Als juwelier heb je naast het contact met klanten dan ook veel contact met leveranciers, goud- en zilversmeden en collega-ondernemers. Je koopt sieraden en horloges in en verkoopt deze aan je klanten. Je bent verantwoordelijk voor de inrichting van de winkel en presenteert de artikelen op een aantrekkelijke wijze. Daarnaast beoordeel je de waarde van artikelen van klanten en voer je reparatiewerkzaamheden uit aan de sieraden en horloges.

Wat moet je kunnen?

Als juwelier beschik je naast de productenkennis die je hebt ook over uitstekende sociale en contactuele eigenschappen, ben je commercieel ingesteld, representatief en beschik je over een goede mensenkennis. Omdat je als juwelier vaak zelfstandig ondernemer bent beschik je over leidinggevende kwaliteiten waarmee jij je personeel stimuleert en motiveert.

Spreken de werkzaamheden van Juwelier je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!