Schoenconsulent/Ondernemer

Waar werk je?

Als schoenconsulent/ondernemer werk je bij een schoenenspeciaalzaak waar pasvorm en loopcomfort centraal staan. Jouw werkzaamheden voer je vooral in de winkel uit, maar het kan ook voorkomen dat je in de werkplaats of op kantoor bezig bent.

Wat doe je?

Je geeft leiding aan jouw bedrijf en voert het gewenste personeelsbeleid. Je begeleidt klanten in de schoenenwinkel met het zoeken naar de juiste, eventueel aangepaste confectieschoenen. Jij hoort de voetklachten van de klant aan en vertaalt deze naar een schoenoplossing. Bij sommige klanten doe je een voetonderzoek en maak je een voetafdruk. Wanneer je vindt dat het nodig is, verwijs je klanten naar de huisarts, pedicure, podoloog, orthopedisch schoentechnicus of een andere aanverwante discipline. Je houdt bij het doorverwijzen rekening met de mogelijkheden voor de klant om voor een vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking te komen. Soms moet de confectieschoen aangepast worden aan de klant. Het kan zijn dat je hiervoor een voorstel voor de schoenhersteller of orthopedisch schoentechnicus maakt. Kleine aanpassingen aan de schacht, de binnenzool of het voetbed kan je zelf maken.

Wat moet je kunnen?

Je voert jouw werkzaamheden zelfstandig uit en je bent verantwoordelijk voor het plannen, organiseren en de aanpak van de eigen werkzaamheden en die van jouw personeel. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het starten en succesvol in stand houden van een eigen bedrijf. Als schoenconsulent beschik je over een professionele werkhouding, die je hanteert in de omgang met gebruikers en andere betrokkenen. Je hebt inlevingsvermogen, luistert goed en kan klanten overtuigen van de meerwaarde van de schoenen. Daarnaast ben je sociaal en communicatief vaardig in de omgang met de vele verschillende typen mensen.

Spreken de werkzaamheden van Schoenconsulent/Ondernemer je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!