Technisch Onderwijsassistent

Waar werk je?

Als technisch onderwijsassistent, ook wel TOA genoemd, werk je bij instellingen binnen het onderwijs. Je kunt aan de slag bij scholen binnen het voortgezet-, middelbaar-, hoger- of wetenschappelijk onderwijs. Daar werk je in onder meer in de praktijklokalen en schoollaboratoria.

Wat doe je?

Als TOA assisteer je de leraar scheikunde, natuurkunde, of biologie. Jij bent de persoon die de proeven voorbereidt, de materialen inkoopt en helpt tijdens de lessen met het uitvoeren van de proeven. Daarbij adviseer je de leraren over de ARBO-regels en veiligheidsvoorschriften.

Ook geef je advies over welke proef het beste ingezet kan worden bij de lesstof uit de boeken. Het kan zelfs zo zijn dat de leraar jou opdracht geeft om een nieuwe proef te bedenken die bij de lesstof past. Tot slot ga je over het onderhoud van het lokaal en de materialen; je bent dus breed inzetbaar!

Wat moet je kunnen?

Heb je interesse in techniek en wil je mensen graag iets leren en hen op weg helpen? Dan moet je eens na gaan denken over dit beroep! Het spreekt voor zich dat je graag met mensen, zowel jong als oud, omgaat en dat je geduld kunt opbrengen. Daarbij ben je verantwoordelijk voor een goede en veilige uitvoering van de lessen en proeven. Om dat te kunnen doen moet je op de hoogte zijn van alle regels en nieuwste ontwikkelingen.

Spreken de werkzaamheden van Technisch Onderwijsassistent je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!

Jouw communicatieve vaardigheden moeten uitstekend zijn om een goede uitleg te kunnen geven aan leerlingen en bijvoorbeeld werkstukken na te kijken. Tot slot moet je flexibel zijn ingesteld en onder druk kunnen werken.

Spreken de werkzaamheden van Technisch Onderwijsassistent je aan? Dan is dit beroep misschien iets voor jou!