Allround Laborant / Analist

Waar werk je?

Als allround laborant werk je bij grotere milieulaboratoria, in de chemische industrie, de voedingsmiddelenindustrie, de zuivelindustrie, de drankenindustrie, de metaal en elektrotechnische industrie, de verf- en grafische industrie, de textielindustrie, de glas-, papier-, beton-, de milieusector en ga zo nog maar even door. Kortom; voor ieder wat wils!

Wat doe je?

Je bent vooral bezig met het onderzoeken van verschillende chemische grondstoffen en producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan textiel, verfstoffen of drinkwater. Je neemt monsters, neemt ze in ontvangst en bewerkt ze. Ook houd je je bezig met het aanmaken en bereiden van voedingsbodems en het verzorgen van de facilitaire dienstverlening op het laboratorium. Jij controleert of de vastgestelde metingen goed zijn uitgevoerd en of de metingen binnen de vastgestelde specificaties vallen.

Wat moet je kunnen?

Om dit beroep te kunnen uitoefenen, moet je netjes en nauwkeurig kunnen werken. Je werkt namelijk met gevoelige apparatuur, zoals microscopen of speciale analyseapparaten. Soms werk je ook met gevaarlijke stoffen. Je draagt dan speciale handschoenen en een veiligheidsbril.

Spreken de werkzaamheden van Allround Laborant je aan? Dan is dit beroep zeker iets voor jou!